•  
  •  

Stopite skupaj z nami v svet oken in vrat.

Preverite našo akcijsko ponudbo!

Strešna okna

Stara, temna in neurejena podstrešja so že preteklost. Naš izdelek, strešno okno FAKRO omogoča preureditev podstrešij v stanovanjske namene in ga danes uporabljajo tako v novogradnjah kot tudi pri preurejanju starih podstrešnih površin.

Postopek proizvodnje in nadzora kakovosti je skladen z evropskimi standardi kar dokazujejo pridobljeni certifikati.

TRAJNOST
Trajnost strešnih oken je v največji meri odvisna od kvalitete in obdelave lesa. Strešna okna FAKRO so lzdelana lz borovega lesa najvišje kvalitete, ki je lepljen večplastno, vakumsko impregniran in dvakratno lakiran. Z zunanje strani je les zaščiten z profili iz alu-pločevine, prekrite z poliestrskim premazom, ki je odporen proti vremensklm vplivom in UV žarkom.

TOPLOTA
Uporaba dvojnega termoilzolacljskega stekla z najbolj ustreznim količnikom toplotne pnevodnosti pripomore k vzdrževanju ustrezne temperature na podstrešju. Tako dobre Lastnosti dosežemo z nanašanjem plastil razpršenega srebra na notranjo stran stekel. Ta plast odblja toplotno sevanje in tako zmanjšuje toplotno izguho pozimi in omejuje segrevanje prostorov poleti.

UDOBJE
Na udobje podstrešja bistveno vplivajo tudi funkcionalne rešitve, ki smo jih uporabili pri oknih FAKRO. Glede na veliko števiIo oken v sodobni gradnji obstaja možnost, da pride do kondenza vodne pare. Omejitvi tega pojava je namenjen zračnik, ki zagotavlja stalni dotok svežega zraka ob zaprtem oknu in obenem omogoča brezhibno delovanje gravitacijske ventilacije na podstrešju.

FUNKCIONALNOST
Funkcionalno ohišje oken FAKRO zagotavlja enostavno uporabo. Zapah omogoča nastavitev okenskega krila v legi z naklonom in obračanje krila za 180 stopinj, kar je prikladno pri umivanju okna.

VARNOST
Varnost zagotavljajo kaljena stekla z povišano odpornostjo proti toči.